Składniki:
1 kg ziemniaków
olej
sól czosnkowa albo kilka ząbków czosnku
czosnek granulowany
rozmaryn świeży lub suszony
papryka w proszku
sól ziołowa
pieprz
1 kg ziemniaków
olej
sól czosnkowa albo kilka ząbków czosnku
czosnek granulowany
rozmaryn świeży lub suszony
papryka w proszku
sól ziołowa
pieprz
Obieramy ziemniaki i kroimy talarki. Wkładamy
do naczynia żaroodpornego.
Całość polewamy oliwą, zasypujemy przyprawami i mieszamy ze sobą.
Ziemniaki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 45 minut.
U nas dziś podane z rybką ale pasują także do wszelkiego rodzaju mięs.
Całość polewamy oliwą, zasypujemy przyprawami i mieszamy ze sobą.
Ziemniaki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 45 minut.
U nas dziś podane z rybką ale pasują także do wszelkiego rodzaju mięs.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz