Składniki:
5 łyżek
miękkiego masła
7 łyżek cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
250 g płatków owsianych
3 łyżki ziaren słonecznika
3 łyżki otrębów pszennych prażonych
2 łyzki mielonych migdałów
łyżka rodzynek
jajko
Masło mieszamy
wraz z cukrem i proszkiem do pieczenia.7 łyżek cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
250 g płatków owsianych
3 łyżki ziaren słonecznika
3 łyżki otrębów pszennych prażonych
2 łyzki mielonych migdałów
łyżka rodzynek
jajko
Dodajemy płatki, ziarna słonecznika, otręby, rodzynki (u mnie ich nie było z racji mojego ich nie lubienia J ) oraz jajko.
Wszystko dokładnie mieszamy – możemy pomóc sobie mikserem z końcówkami do mieszania.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 180o piekarniku około 12-15 minut.
Po upieczeniu czekamy koniecznie do wystudzenia zanim je zdejmiemy, ponieważ są miękkie i się rozpadną.
SMACZNEGO!
chętnie wykorzystam przepis :)
OdpowiedzUsuńcieszę się i polecam :))) są pyszne
OdpowiedzUsuń