sobota, 31 marca 2012

Muffiny czekoladowe z budyniowym wnętrzem


Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżkeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
czubata łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki kakao
1 szklanka cukru pudru
1 szkalnka mleka
1 jajko
100g roztopionego masła lub 80ml oleju

Ugotowałam budyń i odstawiłam do wystygnięcia.
W tym czasie wszysytkie suche składniki wymieszałam ze sobą.
Dodałam mleko, masło i jajko i dokładnie wszystko wymieszałam mikserem.
Do foremek muffinkowych wlewałam po dwie łyżki ciasta, na to dwie łyżeczki budyniu i na wierzch ciasto aby zakryć cały budyń.

Całość piekłam w nagrzanym do 180st piekarniku około 20-25 minut.

SMACZNEGO!
przepis bierze udział w akcjach



3 komentarze:

  1. Ślinka cieknie...dziękuję za udział w akcji..proszę chociaż o link do akcji..

    OdpowiedzUsuń
  2. A po co masło/olej jak w przepisie nie piszesz już o tym? jaką pojemność ma twoja szklanka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu masz rację, dziękuję za zwrócenie uwagi juz to poprawiłam.
      Szklanka = 250 ml czyli standardowo

      Usuń