niedziela, 6 stycznia 2013

Kurczak w miodowej skórce



Składniki:
4 udka z kurczaka
Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka curry
2 łyżki miodu
1 łyżeczka imbiru

Udka myjemy i osuszamy.
Nacieramy je wymieszanymi ze sobą składnikami marynaty, wkładamy do pojemnika zalewając pozostałą marynatą i odstawiamy szczelnie zamknięte do lodówki na noc.


Wyciągamy mięso z pojemnika i układamy w żaroodpornym naczyniu.
Pieczemy w nagrzanym do 180st piekarniku przez około godzinę (do zarumienienia się skórki).

U nas podane z pieczonymi ziemniaczkami.

SMACZNEGO!

4 komentarze:

  1. taki kurczak to jedno z moich ulubionych połączeń :)
    pozdrawiam ciepło,
    szana!

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. mam nadzieje, że był równie pyszny :)

      Usuń