niedziela, 6 stycznia 2013
Kurczak w miodowej skórce
Składniki:
4 udka z kurczaka
Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka curry
2 łyżki miodu
1 łyżeczka imbiru
Udka myjemy i osuszamy.
Nacieramy je wymieszanymi ze sobą składnikami marynaty, wkładamy do pojemnika zalewając pozostałą marynatą i odstawiamy szczelnie zamknięte do lodówki na noc.
Wyciągamy mięso z pojemnika i układamy w żaroodpornym naczyniu.
Pieczemy w nagrzanym do 180st piekarniku przez około godzinę (do zarumienienia się skórki).
U nas podane z pieczonymi ziemniaczkami.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
taki kurczak to jedno z moich ulubionych połączeń :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana!
pozdrawiam :)
Usuńrobiłam podobny ostatnio.
OdpowiedzUsuńmam nadzieje, że był równie pyszny :)
Usuń