sobota, 9 czerwca 2012

Ostry karczek w boczku






Składniki:
karczek bez kości
cienkie plastry wędzonego boczku

Marynata:
posiekana świeża papryczka chilli
2-3 posiekane ząbki czosnku
2 łyżki Maggi lub sosu sojowego
2 łyżki oliwy z oliwek
papryka ostra i słodka
sól i pieprz

Mięso kroimy w plastry.
Składniki marynaty łączymy ze sobą. Nacieramy nią plastry mięsa i odstawiamy w szczelnie zamkniętym pojemniku na minimum 12 godzin do lodówki.

Po tym czasie wyjmujemy mięso, kazdy kawałek zawijamy dwoma plastrami boczku i spinamy wykałaczką.

I na grilla.

SMACZNEGO!

przepis bierze udział w akcji:

2 komentarze:

  1. Jako ,że czas na grilla już w pełni to przepis się przyda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolejna nowość dla mnie, na pewno taki karczek jest niezwykle soczysty :)

    OdpowiedzUsuń