Składniki:
karczek bez kości
cienkie plastry wędzonego boczku
Marynata:
posiekana świeża papryczka chilli
2-3 posiekane ząbki czosnku
2 łyżki Maggi lub sosu sojowego
2 łyżki oliwy z oliwek
papryka ostra i słodka
sól i pieprz
Mięso kroimy w plastry.
Składniki marynaty łączymy ze sobą. Nacieramy nią plastry mięsa i odstawiamy w szczelnie zamkniętym pojemniku na minimum 12 godzin do lodówki.
Po tym czasie wyjmujemy mięso, kazdy kawałek zawijamy dwoma plastrami boczku i spinamy wykałaczką.
I na grilla.
SMACZNEGO!
przepis bierze udział w akcji:
Jako ,że czas na grilla już w pełni to przepis się przyda :)
OdpowiedzUsuńKolejna nowość dla mnie, na pewno taki karczek jest niezwykle soczysty :)
OdpowiedzUsuń