Składniki:
margaryna lub 3/4 szklanki oleju
3 duże łyżki kakao
100ml wody
1,5 szklanki cukru
3 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
Margarynę, kakao, wodę i cukier rozpuszczamy na ogniu (nie gotujemy).
Gdy masa stała się jedolita odlewamy0,5 szklanki na polewę a do reszty dodajemy makę, proszek do pieczenia i jajka.
Całość dokładnie mieszamy - ja robię to zawsze miserem.
Przelewamy do foremki i pieczemy około 60 minut w nagrzanym do 160st piekarniku.
Po ostudzeniu polewamy polewą.
SMACZNEGO!
Ale pyszności:)
OdpowiedzUsuńpotwierdzam :) prosty, szybki i mega smaczny :)
OdpowiedzUsuńFajnie że trafiłam na ten przepis, tak dawno nie robiłam już murzynka, ja dodaję jeszcze do ciasta dżemu porzeczkowego lub innej konfitury(w Lidlu mają pyszne), ciasto jest wtedy jeszcze lepsze:)
OdpowiedzUsuń