sobota, 16 czerwca 2012

Mięso mielone z kalafiorem pod sosem serowym

Składniki:
0,5 kg kalafiora
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
śmietana 18%
200g sera żółtego
2 jaja
Vegeta
sól, pieprz
czosnek granulowany
ostra papryka
zioła prowansalskie

Mięso przyprawiamy Vegetą, solą, papryką, czosnkiem i podsmażamy.
Kalafiora z dodatkiem soli i cukru podgotowujemy (około 15 minut).
Mięso mieszamy z pokrojonym kalafiorem i wykładamy do naczynia żaroodpornego.
Śmietanę mieszamy z jajkami, serem, solą, pieprzem, papryka i czosnkiem.
Zalewamy mięso z kalafiorem i zapiekamy w rozgrzanym do 200st piekarniku przez okolo 30 minut.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz