sobota, 14 kwietnia 2012

Bananowe placuszki

Składniki:
300ml mleka
1 szklanka mąki
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
2 łyżki oleju
dojrzałe banany (ja dałam 3 sztuki)

Wszystkie składniki prócz bananów zmiksowałam ze sobą.
Banany obrałam i rozgniotłam widelcem. Nie na papkę by były wyczuwalne w plackach.
Dodałam je do ciasta i lekko wymieszałam.
Na suchej rozgrzanej patelni usmażyłam małe placuszki.
Jeśli placki zbyt bardzo Wam przywierają do powierzchni patelni możecie ją lekko posmarować olejem przy pomocy ręcznika papierowego lub pędzelka.

SMACZNEGO!

11 komentarzy:

  1. ojjj było... zniknęło w tempie zawrotnym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności, na sniadanie jak znalazł ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobię na pewno:) Uwielbiam takie śniadania!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mój Kubuś się tymi placuszkami zachwycił i robię je bardzo często - Ewcia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ewcia bardzo mnie to cieszy :)
      Mati też je uwielbia :)

      Usuń
  5. wyjątkowo glutowate i mdłe fujjj

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. może to wina bananów albo zbyt bardzo zostały rozdrobnione?
      robię je często i jeszcze nigdy nie wyszły "glutowate"

      Usuń
  6. Moje ulubione placki,dziękuję za przepis i polecam każdemu!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fantastyczne placuszki. Mój niejadek uwielbia je :)
    często u nas goszczą na stole.

    OdpowiedzUsuń