czwartek, 12 kwietnia 2012

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

... to jeden z tych przepisów, które powstają gdy brak pomysłu na obiad ...
Składniki:
szpinak mrożony w brykietach (10 szt brykietów)
masło
pół opakowania fety
4 ząbki czosnku
czosnek granulowany

sól, pieprz

naleśniki

Na patelni rozgrzałam łyżkę masła.
Wrzuciłam zamrożony szpinak i na małym ogniu pod przykryciem doprowadziłam do jego rozmrożenia.
Gdy już był mięciutki jeszcze chwilę podsmażyłam dodając posiekany czosnek.
Później dorzuciłam rozdrobnioną widelcem fetę i dokładnie wymieszałam.
Doprawiłam do smaku. Uważajcie by nie przesolić. Feta jest dość słona.

Jeszcze ciepły farsz nakładałam na naleśniki i zawinęłam.
Na rozgrzanym maśle zapiekłam zawinięte naleśniki.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz