niedziela, 8 lipca 2012

Tarta sernikowa z jagodami

Składniki:
ciasto:
2 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru
2 jajka
125g margaryny
2,5 łyżki kakao

masa:400g zmielonego sera
2 jaja (oddzielnie białka i żółtka)
3/4 szklanki cukru
1/2 opakowania budyniu karmelowego
75g margaryny
jagody


Składniki na spód zagniatamy i odkładamy do lodówki na jakieś 20 minut.
Białka ubijamy. Miksujemy ser z żółtkami, roztopioną margaryną, cukrem i budyniem. Dodajemy ubite białka.

Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i układamy w formie do tarty usuwając nadmiar.
Po wylaniu masy serowej na ciasto, układamy jagody lekko je wciskając w ser.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinkę.

SMACZNEGO!

przepis bierze udział w akcjach
 
 

10 komentarzy:

  1. Musiała być przepyszna :)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszcze jest :) ale tak, niebo w gębie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię serniki, w każdym wydaniu ;]

    OdpowiedzUsuń
  4. Zamierzam zrobić w tym tygodniu taki egzemplarz serniczkowej tarty. Składniki już zakupione, inspiracja jest. Dziękuję i pozdrawiam. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W temperaturze 180 stopni przez godzinkę. mój błąd :( zaraz dodam to info do przepisu

      Usuń
  5. Połącznie tarty i sernika- coś w sam raz dla mnie;)
    Bardzo Ci dziękuję za udział w Jagodowo Nam 4.

    OdpowiedzUsuń