Składniki:
Naleśniki:200 g mąki
1 szklanka
mleka
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
2 jajka
2 lyżki
oleju
szczypta soli
Farsz:3-4 jajka
1 cebula
100 g
żółtego sera
łyżeczka oleju
szczypta soli, papryka ostra,
pieprz
Panierka:1 jajko
bułka
tarta
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z mąki, mleka,
wody min, wody i oleju. Odstawiamy na pół godziny. Następnie smażymy
naleśniki.
Ugotowane na twardo, ostudzone jajka obieramy ze
skorupek i rozdrabniamy widelcem.
Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju.
Dodajemy ją wraz ze startym serem do jajek.
Doprawiamy do smaku solą, papryką
oraz pieprzem.
Masę wykładamy na naleśniki i zawijamy w krokiety.
Każdy z nich obtaczamy w jajku i bułce tartej, po czym smażymy na
rumiano.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz