sobota, 19 marca 2011

Wielkanocne krokiety

Składniki:

Naleśniki:200 g mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
2 jajka
2 lyżki oleju
szczypta soli



Farsz:3-4 jajka
1 cebula
100 g żółtego sera
łyżeczka oleju
szczypta soli, papryka ostra, pieprz


Panierka:1 jajko
bułka tarta


Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z mąki, mleka, wody min, wody i oleju. Odstawiamy na pół godziny. Następnie smażymy naleśniki.

Ugotowane na twardo, ostudzone jajka obieramy ze skorupek i rozdrabniamy widelcem.

Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy ją wraz ze startym serem do jajek.
Doprawiamy do smaku solą, papryką oraz pieprzem.


Masę wykładamy na naleśniki i zawijamy w krokiety. Każdy z nich obtaczamy w jajku i bułce tartej, po czym smażymy na rumiano.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz