Składniki:
0,5kg filetów rybnych
3-4 ząbki czosnku
1
duża śmietana 18% lub 22%
1 łyżka musztardy
200g starego żółtego
sera
sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, koperek (suszony
bądź świeży)
olej
Najlepiej aby ryba rozmrażała się długo i pozbyła
się wody. Rozmrożoną rybę przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem
granulowanym. Jeśli możemy zostawmy ją na noc tak przyprawioną.
Smażymy na
rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor i przekładamy do naczynia
żaroodpornego. Filety posypujemy koperkiem.
Śmietanę mieszamy z musztardą, dodajemy
przeciśnięty lub poszadkowany czosnek i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i
ziołami.
Uzyskany sos wylewamy na usmażoną rybę, posypujemy startym serem i
zapiekamy ok 20 minut w rozgrzanym do 200st piekarniku.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz