Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
4 łyżki mąki ziemniaczanej
3jajka
2 cebule
2 ząbki czosnku
250g pieczarek
szklanka startego sera - na drobnych oczkach – tj. około 100g
majeranek, sól, pieprz, zioła prowansalskie
łyżka oleju
bułka tarta do posypania Cebule kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na odrobinie masła aż się zeszkli.
Pieczarki kroimy w kosteczkę i dodajemy do cebulki wraz z posiekanym czosnkiem i dusimy do miękkości.
Filety kroimy w paski o długości ok. 6cm. Przyprawiamy i odstawiamy.
Mąkę, jajka, ser i olej dokładnie mieszamy. Dodajemy, podduszone pieczarki wraz z cebulką i kurczaka.
Wszystko mieszamy.
Wykładamy do keksówki lub malej blaszki, posypujemy bulką tartą.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 st piekarnika i pieczemy około godzinki.
Podajemy na ciepło lub na zimno do kanapek.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz