Od wielu lat to moja ulubiona metoda przygotowania piersi kurczaka czy indyka. Szybko, czysto i zawsze z gwarancją soczystości 😍
Prawie 10 lat temu pokazałam Wam inną wariację tego przepisu.
Przedstawię Wam tym razem tą trochę mniej fit 😜 dla każdego coś dobrego.
Składniki na dwa kawałki mięsa (jedna pierś pojedyncza rozkrojona na dwa kotlety)
3 łyżki masła
łyżeczka oliwy
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki bazylii
1/2 łyżeczki majeranku
sól i pieprz
Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Przygotowujemy arkusze papieru do pieczenia.
Każdy z nich smarujemy powstałą masą. Układamy mięso na jednej połowie zaginając drugą jakbyśmy zamykali książkę (fotki poniżej).
Każdą z nich układamy na suchej patelni i smażymy po 6 minut z każdej strony.
Podajecie z ulubionymi dodatkami.
U mnie najczęściej w towarzystwie pieczonych ziemniaczków oraz sałatki z pomidora, papryki, ogórka i cebuli z dodatkiem oliwy i przypraw.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz