środa, 12 stycznia 2022

Soczysta pierś kurczaka smażona w papierze

Od wielu lat to moja ulubiona metoda przygotowania piersi kurczaka czy indyka. Szybko, czysto i zawsze z gwarancją soczystości 😍

Prawie 10 lat temu pokazałam Wam inną wariację tego przepisu.

Przedstawię Wam tym razem tą trochę mniej fit 😜 dla każdego coś dobrego.



Składniki na dwa kawałki mięsa (jedna pierś pojedyncza rozkrojona na dwa kotlety)
3 łyżki masła
łyżeczka oliwy
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki bazylii
1/2 łyżeczki majeranku
sól i pieprz
Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę.

Przygotowujemy arkusze papieru do pieczenia.
Każdy z nich smarujemy powstałą masą. Układamy mięso na jednej połowie zaginając drugą jakbyśmy zamykali książkę (fotki poniżej).
Każdą z nich układamy na suchej patelni i smażymy po 6 minut z każdej strony.


Podajecie z ulubionymi dodatkami.
U mnie najczęściej w towarzystwie pieczonych ziemniaczków oraz sałatki z pomidora, papryki, ogórka i cebuli z dodatkiem oliwy i przypraw.

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz