czwartek, 3 października 2013

Mięsne naleśniki


Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
1 cebula
4 ząbki czosnku
puszka obranych pomidorów
sól, pieprz
zioła prowansalskie
papryki - ostra i słodka
czosnek granulowany
chili
śmietana 18% lub jogurt naturalny
jajko

Usmaż naleśniki wg przepisu jaki znajdziecie tutaj.
Mięso mielone podsmaż tak by było sypkie wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem.
Dodaj pomidory wraz z zalewą i dopraw.
Całość duś pod przykryciem około 10-15 minut. A później jeszcze chwile bez przykrycia by woda odparowała a całość nie była wodnista.

Na każdy naleśnik kładź po 1-2 łyżkach mięsa i ciasno zawijaj. Układaj naleśniki w naczyniu żaroodpornym. Całość zalej śmietaną wymieszaną z jajkiem i chili.

Wstaw do nagrzanego do 180st piekarnika i zapiekaj około 20 minut.

SMACZNEGO!


2 komentarze: