czwartek, 18 kwietnia 2013

Kopytka z sosem pomidorowym



Składniki:
puszka pomidorów bez skórki
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
2 liście laurowe
garść świeżych liści bazylii lub łyżka suszonej
sól, pieprz

Na patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekany czosnek. Smażymy tak długo, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy liście laurowe, sól pieprz i pomidory. Całość dusimy bez pokrywki, aż zbyt duża ilość płynu odparuje a sos się zagęści. Zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekane liście bazylii.

Do gotowego sosu wrzucamy odcedzone kopytka lub gnocchi i chwilę turlamy w sosie.

SMACZNEGO!

1 komentarz:

  1. Zazdroszczę Wam! U nas tylko szampan z kawiorem!
    Straszna nuda!

    OdpowiedzUsuń