niedziela, 13 listopada 2011

Spaghetti z tuńczykiem


Pyszne, szybkie aromatyczne danie z makaronu, pomidorów i tuńczyka.




Składniki:
makaron spaghetti
200 g pomidorów krojonych z puszki (1/2 puszki)
100 g tuńczyka w sosie własnym (1/2 puszki)
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki cukru
szczypta suszonej papryczki chilli
sól
pieprz
świeża bazylia


Makaron gotujemy al dente.
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, czosnek i czekamy aż się zeszklą.
Dodajemy pomidory z puszki, cukier, chilli, sól, pieprz i razem gotujemy ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Dodajemy tuńczyka, mieszamy i chwilę dusimy. Następnie dodajemy ugotowany makaron i wszystko razem mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz