niedziela, 20 lutego 2011
Skrzydełka pieczone
Składniki:
6-8 szkrzydełek
1 łyżka ostrej musztrady
1 łyżka ketchupu
1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
3 zmiażdżone ząbki czosnku
papryka słodka, ostra, majeranek, bazylia, czosnek granulowany
Musztardę, ketchup, oliwę i przyprawy mieszamy ze sobą i smarujemy każde skrzydełko dokładnie. Odkładamy do pojemnika (najlepiej na całą noc) żeby się przegryzły z bejcą.
Nagrzewamy piekarnik do 180-200 st, ukladamy skrzydełka na blasze, smarujemy dodatkowo pozostalą w pojemniku bejcą, która spłynęla z mięsa i pieczemy około 40-60 min.
CIEKAWOSTKA: do marynaty można jeszcze dodać łyżke miodu jak ktoś lubi :)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz