Zamęczę Was tymi szparagami 😜💗🌿
Kolejny makaronik...
Składniki na 2 dania:
✔200g makaronu (u mnie pełnoziarniste Penne)
✔200g makaronu (u mnie pełnoziarniste Penne)
✔łyżka oleju lub masła klarowanego
✔6 szt szparagów
✔4 plastry szynki
✔100 g ricotty
✔chochla wody z gotowania makaronu
✔sól, pieprz
Makaron wstawiamy do gotowania.
Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Kroimy na mniejsze kawałki (najlepiej takie na raz do buzi).
Na patelni rozgrzewamy olej lub masło klarowane. Podsmażamy pokrojoną lub porwaną na mniejsze kawałki szynkę. Po 2-3 minutach dodajemy szparagi. Całość smażymy około 10 minut. Po tym czasie wlewamy wodę z gotowania makaronu i wkruszamy ser. Mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku.
Dodajemy makaron, mieszamy i gotowe.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz