Składniki:
jajka ugotowane na twardo
masło
bułka
tarta
suszona lub świeża natka pietruszki
szczypiorek
bazylia - również
może być suszona
Jaja w skorupkach kroimy delikatnie (najlepiej
nożem z piłką) na pół.
Wydłubujemy wszystko ze skorupek uważając aby nam
się nie rozpadły. Wydłubane żółtka i białka rozgniatamy dokładnie widelcem lub w
blenderze. Mieszamy z posiekanymi drobno ziołami, solą, odrobina bułki tartej i
masłem (jeśli jaja wydłubywaliśmy ciepłe masło możemy dodać zimne, jesli jednak
jaja były zimne masło wcześniej roztapiamy).
Otrzymany farsz wkładamy do skorupek tak by z nich
nie wystawał - możemy lekko ugnieść.
Moczymy wierzch w bułce tartej i smażymy na masełku
do momentu zezłocenia się bułki.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz