Składniki:
225 g miękkiego masła
¾ szklanki cukru pudru
1 jajko
1 jajko
1 łyżeczka aromatu waniliowego
1 łyżeczka aromatu migdałowego
2 2/3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
migdały na paznokcie
Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na około pół godziny. Po wyjęciu formujemy palce – pamiętajcie, że w trakcie pieczenia troszkę rosną więc nie mogą być za grube. Na końcu wciskamy w każdy palec migdał w miejsce paznokcia i nacinamy troszkę każdy palec tak aby wyglądały bardziej realistycznie.
Pieczemy w temperaturze 200oC przez około 10 minut. Wyjmujemy i studzimy. Nie ruszajcie ich póki są ciepłe bo będą się łamały.
SMACZNEGO!
Przepis znaleziony u bakeholic.
Przepis znaleziony u bakeholic.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz