w sosie pomidorowym
Składniki:
kilka kotletów z piersi indyka
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
mąka
niecała szklanka wody
sól, pieprz, papryka słodka
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
olej
Filety lekko rozbijamy ( na grubość około 1 cm) i przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej w rondlu. Filety panierujemy z każdej strony w mące i obsmażamy
z każdej ze stron około 2 minut. Zdejmujemy mięso z patelni a na tym samym tłuszczu smażymy posikana cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą dolewamy wodę, koncentrat
i przyprawy. Wkładamy ponownie kotlety do rondla, wszystko ze sobą mieszamy, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 15 minut aż sos zgęstnieje.
z każdej ze stron około 2 minut. Zdejmujemy mięso z patelni a na tym samym tłuszczu smażymy posikana cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą dolewamy wodę, koncentrat
i przyprawy. Wkładamy ponownie kotlety do rondla, wszystko ze sobą mieszamy, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 15 minut aż sos zgęstnieje.
U mnie podane z pysznymi kluskami kładzionymi z bazylią.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz