... F znalazł przepis tutaj, ja zmodyfikowałam, F wykonał, zjedliśmy wszyscy ...
~ było przepyszne ~
~ było przepyszne ~
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
4-6 dużych marchewek
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku (posiekane lub przeciśnięte przez praskę)
cebula
curry
pieprz
Vegeta
podwójna pierś z kurczaka
4-6 dużych marchewek
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku (posiekane lub przeciśnięte przez praskę)
cebula
curry
pieprz
Vegeta
Cebulę drobno siekamy i szklimy na patelni. Dodajemy obraną
i startą na dużych oczkach marchewkę a całość przyprawiamy łyżeczką curry. Podlewamy
1-2 łyżkami wody i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut (warzywa nie mogą
być zbyt miękkie).
Pierś z kurczaka dzielimy jak na kotlety, lekko rozbijamy. Dokładnie przyprawiamy Vegetą i pieprzem. Układamy w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym/blaszce. Przykrywamy mięso warzywami, polewamy majonezem zmieszanym z jogurtem naturalnym i czosnkiem.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 190 st.
Pierś z kurczaka dzielimy jak na kotlety, lekko rozbijamy. Dokładnie przyprawiamy Vegetą i pieprzem. Układamy w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym/blaszce. Przykrywamy mięso warzywami, polewamy majonezem zmieszanym z jogurtem naturalnym i czosnkiem.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 190 st.
SMACZNEGO!
Dziękuję za pyszny i łatwy przepis, robiłam dwa razy i za każdym smakowało wyśmienicie.
OdpowiedzUsuńcieszę się, że mogłam podpowiedzieć coś fajnego :)
Usuń