wtorek, 20 grudnia 2011

Sałatka z surimi


... inna niż standardzik świąteczny a przy tym bardzo dobra ...


Składniki:
10 sztuk paluszków surimi
2 ogórki zielone długie
200 g żółtego sera
150 g ugotowanego al dente makaronu
puszka kukurydzy konserwowej
6 jajek
1/3 pęczka szczypiorku
1/3 pęczka koperku
1/3 łyżeczki suszonego czosnku granulowanego
3 czubate łyżki gęstego majonezu
sól,pieprz


Jajka gotujemy na twardo i ostudzone i obrane kroimy w kostkę.
Ogórki obieramy ze skórki i także kroimy w kostkę.
Ser żółty również w kostkę.
Paluszki surimi kroimy na kawałeczki ok. 1-1,5 cm.
Kukurydzę osączamy.
Szczypiorek i koperek bardzo drobno siekamy.
Dodajemy zieleninę i czosnek granulowany do majonezu, doprawiamy solą i pieprzem.
Mieszamy wszystkie składniki sałatki z majonezem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz