poniedziałek, 2 maja 2011
Francuskie blyskawiczne ciasteczka
Składniki:
ciasto francuskie
brzoskwinie
białko
Ciasto rozwijamy, składamy na pół (by podwoić jego grubość - na zdjęciu ciasteczka zrobione bez składania, wyszły cieniutkie ale za to było ich więcej!J) i wycinamy w nim kwadraty tak duże jak chcemy - ważne by pomieściły połowy brzoskwiń - jeśli brzoswinie są duże kroimy je na cztery.
Oczywiście jeśli ciasto mamy mrożone czekamy aż się rozmrozi J
Każdy kwadracik układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy białkiem kładziemy połówke lub ćwiartkę brzoskwini i wstawiamy do nagrzanego do 200st C piekarnika (z termoobiegiem 180st C) na około 10-15 minut do uzyskania złotego koloru.
I już.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz