poniedziałek, 16 listopada 2015
Łosoś zapiekany z jarmużem
Składniki:
500 g łososia bez skóry
2 jabłka
2 garście jarmużu
300 ml jogurtu greckiego
mała cebula
ząbek czosnku
pieprz
sól
masło
Jarmuż rwiemy na małe kawałki i pozbawiamy twardych części.
Jabłka kroimy w grubszą kostkę.
Łososia oprószamy solą i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, układamy jarmuż, jabłka i posiekaną cebulę z czosnkiem.
Układamy na wierzch łososia. Wszystko polewamy jogurtem wymieszanym z solą i pieprzem.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy ok. 20 min.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńSmakuje jeszcze lepiej :) Dziękuję za miłe słowo i pozdrawiam
UsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło :)
Usuń