... przepis przesłany prosto znad Polskiego morza :) ...
Składniki:świeży dorsz (tuszka) - ja miałam prosto z kutra rybackiego :)
koperek - poszatkowany
natka pietruszki - poszatkowana
czosnek - najlepiej świeży ale może być również granulowany
sok z cytryny
oliwa z oliwek
Rybkę opłukujemy i osuszamy. Skórę nacieramy oliwą, oprószamy solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Do środka ryby wkładamy natkę pietruszki, koperek i czosnek.
Wstawiamy do lodówki na około 15-30 minut. Wyjmujemy na pół godziny przed grillowaniem.
Rozgrzewamy grilla, rybę układamy na kratce, uprzednio posmarowanej olejem.
Grillujemy przez około 15 minut z każdej strony, aż ryba będzie upieczona w środku, a skórka się zarumieni.
SMACZNEGO!
zjeść takie dorszyka,,, och!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com