niedziela, 25 stycznia 2015

Miecznik w pomidorach

Miecznik... oto moja ulubiona ryba. Jak dla mnie nie ma lepszej. Polecam każdemu! Jej mięso jest tak sycące, że nie potrzebuje dodatków w postaci ziemniaków, ryżu itp... Cudowna!



Składniki:
około 500g steków z miecznika
dwa obrane pomidory pokrojone w kostkę
50 g śmietankowego serka topionego
sól, pieprz, bazylia
oliwa z oliwek

Każdy kawałek ryby (bez skóry) myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy na oddzielnych arkuszach folii aluminiowej.

Rybę przyprawiamy solą i pieprzem.
Układamy serek topiony i pomidory a wszystko zasypujemy bazylią.
Całość skrapiamy oliwą.
Rybę wraz z dodatkami zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 180oC piekarnika. Całość zapiekamy 25 minut.
Podajemy z ulubioną sałatką.

SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Twój facet to musi mieć dobrze (-:

    OdpowiedzUsuń