Składniki:
makaron Penne
300-400 g pieczarek
2 cebule
2 ząbki czosnku
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
puszka obranych pomidorów
Pieczarki, umyj (można je obrać), kapelusze pokrój na 4 lub
6 części (w zależności od ich wielkości) a ogonki na pół. Cebulę i czosnek
posiekaj. Wszystkie warzywa podsmaż na patelni lekko soląc. Odstaw na bok.
Na drugiej dużej patelni podsmaż mięso (tak by było sypkie).
Dodaj warzywa, pomidory wraz z zalewą i koncentrat pomidorowy.
Przypraw bazylią, oregano, ostrą i słodką papryką, solą oraz pieprzem. Jeśli sosu
jest za mało dodaj trochę wody.
Ugotowany według przepisu na opakowaniu makaron dodaj do
mięsa z warzywami i dokładnie ze sobą
wszystko wymieszaj.
Na talerzu posyp trochę parmezanem.
SMACZNEGO!
piękne i smaczne :)
OdpowiedzUsuńdziękuję Gosiu :)
Usuń