niedziela, 29 września 2013

Penne z mięsem mielonym i pieczarkami



Składniki:
makaron Penne
300-400 g pieczarek
2 cebule
2 ząbki czosnku
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
puszka obranych pomidorów

Pieczarki, umyj (można je obrać), kapelusze pokrój na 4 lub 6 części (w zależności od ich wielkości) a ogonki na pół. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystkie warzywa podsmaż na patelni lekko soląc. Odstaw na bok.
Na drugiej dużej patelni podsmaż mięso (tak by było sypkie).
Dodaj warzywa, pomidory wraz z zalewą i koncentrat pomidorowy. Przypraw bazylią, oregano, ostrą i słodką papryką, solą oraz pieprzem. Jeśli sosu jest za mało dodaj trochę wody.

Ugotowany według przepisu na opakowaniu makaron dodaj do mięsa z warzywami  i dokładnie ze sobą wszystko wymieszaj.

Na talerzu posyp trochę parmezanem.


SMACZNEGO!

2 komentarze: