piątek, 16 września 2022

Sznycle z indyka w migdałach

Dość często zwykłą bułkę tartą zamieniam na mielone migdały.

Szczególnie przy kotletach z drobiu sprawdza się idealnie. Nadaje lekko słodki smak a kawałki orzechów dodają chrupiący element. 

Spróbujcie koniecznie.


Składniki na 12 kotletów:
✔12 sznycli z indyka - możesz zamienić na kotlety z piersi kurczaka
2 jajka
sól, pieprz, kurkuma
mielone migdały

Mielone migdały możesz wymieszać z bułką tartą - na dwie łyżki migdałów jedna łyżka bułki, nie więcej.

Mięso umyj, osusz i oczyść z błonek. Lekko rozbij i oprósz solą i pieprzem.
Jajka roztrzep z solą, pieprzem i kurkumą.


Każdy kawałek mięsa obtocz w jajku, następnie w migdałach i usmaż na rozgrzanym oleju.


Podaj z ulubionymi dodatkami.

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz