Dość często zwykłą bułkę tartą zamieniam na mielone migdały.
Szczególnie przy kotletach z drobiu sprawdza się idealnie. Nadaje lekko słodki smak a kawałki orzechów dodają chrupiący element.
Spróbujcie koniecznie.
Składniki na 12 kotletów:
✔12 sznycli z indyka - możesz zamienić na kotlety z piersi kurczaka✔2 jajka
✔sól, pieprz, kurkuma
✔mielone migdały
Mielone migdały możesz wymieszać z bułką tartą - na dwie łyżki migdałów jedna łyżka bułki, nie więcej.
Mięso umyj, osusz i oczyść z błonek. Lekko rozbij i oprósz solą i pieprzem.
Jajka roztrzep z solą, pieprzem i kurkumą.
Jajka roztrzep z solą, pieprzem i kurkumą.
Każdy kawałek mięsa obtocz w jajku, następnie w migdałach i usmaż na rozgrzanym oleju.
Podaj z ulubionymi dodatkami.
U mnie z frytkami z piekarnika.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz