Lubimy zastępować nudne smarowidła pełnymi smaku i aromatu pastami.
Ta jest wyjątkowo smaczna i można ją wykorzystać zarówno do kanapki, jak i roladek z tortilli czy też warzywnych rollsów z grillowanej cukinii czy bakłażana.
Składniki:
✔2 szt dużej czerwonej papryki
✔1 ząbek czosnku
✔4 łyżki bardzo dobrej jakościowo oliwy z oliwek
✔200g ziaren słonecznika
✔1 łyżeczka słodkiej papryki
✔1/4 łyżeczki ostrej papryki
✔sól i pieprz do smaku
✔1 ząbek czosnku
✔4 łyżki bardzo dobrej jakościowo oliwy z oliwek
✔200g ziaren słonecznika
✔1 łyżeczka słodkiej papryki
✔1/4 łyżeczki ostrej papryki
✔sól i pieprz do smaku
Papryki przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i wstaw skórą do góry do nagrzanego do 200 st piekarnika.
Piecz około 30 minut aż skóra zrobi się ciemna.
Umieść paprykę w misie malaksera. Dodaj oliwę, czosnek, słodką i ostrą paprykę i zmiksuj na jednolitą masę.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz