Składniki:
krewetki czosnek
sok z limonki
awokado
świeża mięta i bazylia
olej
sól
pieprz
Krewetki przesmażamy na
maśle wraz z przeciśniętymi trzema ząbkami czosnku.
Spryskujemy sokiem z limonki.
Awokado ucieramy na pastę, spryskujemy sokiem z limonki, dodajemy posiekaną bazylię i miętę i doprawiamy solą i pieprzem.
Tortillę podgrzewamy na suchej patelni, pastą awokado smarujemy placek, posypujemy krewetkami i świeżymi liśćmi bazylii lub rukoli. Zwijamy i wcinamy.
Do środka możemy również dodać łyżkę tzatzyka.
SMACZNEGO!Spryskujemy sokiem z limonki.
Awokado ucieramy na pastę, spryskujemy sokiem z limonki, dodajemy posiekaną bazylię i miętę i doprawiamy solą i pieprzem.
Tortillę podgrzewamy na suchej patelni, pastą awokado smarujemy placek, posypujemy krewetkami i świeżymi liśćmi bazylii lub rukoli. Zwijamy i wcinamy.
Do środka możemy również dodać łyżkę tzatzyka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz