Składniki:
ciasto francuskie
parówki
plastry żółtego sera
białko
parówki
plastry żółtego sera
białko
Ciasto
tniemy na takie kawałki, by można było nimi owinąć całą parówkę.
Na kawałku ciasta kładziemy plaster sera, na nim parówkę i ściśle zawijamy ciasto.
Możemy oprócz sera dołożyć jeszcze np. kilka pasków suszonych pomidorów.
Nacinamy wierzch, smarujemy białkiem i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.
Na kawałku ciasta kładziemy plaster sera, na nim parówkę i ściśle zawijamy ciasto.
Możemy oprócz sera dołożyć jeszcze np. kilka pasków suszonych pomidorów.
Nacinamy wierzch, smarujemy białkiem i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz