Składniki:
2-3
filety rybne
200 ml śmietany 18 %
4 łyżki posiekanego koperku
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
2 łyżki białego wina
pół łyżeczki kurkumy
pieprz
sól
200 ml śmietany 18 %
4 łyżki posiekanego koperku
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
2 łyżki białego wina
pół łyżeczki kurkumy
pieprz
sól
Do
miseczki wlewamy śmietanę, dodajemy posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę
czosnek, białe wino i kurkumę. Mieszamy.
Do żaroodpornego naczynia wkładamy filety rybne natarte solą i pieprzem.
Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 30 minut.
Do żaroodpornego naczynia wkładamy filety rybne natarte solą i pieprzem.
Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 30 minut.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz