ciasto:
2 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru
2 jajka
125g margaryny
2,5 łyżki kakao
masa:400g zmielonego sera
2 jaja (oddzielnie białka i żółtka)
3/4 szklanki cukru
1/2 opakowania budyniu karmelowego
75g margaryny
jagody
Składniki na spód zagniatamy i odkładamy do lodówki na jakieś 20 minut.
Białka ubijamy. Miksujemy ser z żółtkami, roztopioną margaryną, cukrem i budyniem. Dodajemy ubite białka.
Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i układamy w formie do tarty usuwając nadmiar.
Po wylaniu masy serowej na ciasto, układamy jagody lekko je wciskając w ser.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinkę.
przepis bierze udział w akcjach
Musiała być przepyszna :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
jeszcze jest :) ale tak, niebo w gębie :D
OdpowiedzUsuńlubię serniki, w każdym wydaniu ;]
OdpowiedzUsuńja również :)
UsuńHoho, jak tu pysznie :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZamierzam zrobić w tym tygodniu taki egzemplarz serniczkowej tarty. Składniki już zakupione, inspiracja jest. Dziękuję i pozdrawiam. :)
OdpowiedzUsuńW temperaturze 180 stopni przez godzinkę. mój błąd :( zaraz dodam to info do przepisu
UsuńPołącznie tarty i sernika- coś w sam raz dla mnie;)
OdpowiedzUsuńBardzo Ci dziękuję za udział w Jagodowo Nam 4.
Hmm pysznosci.....
OdpowiedzUsuń