sobota, 27 października 2012

Ciasteczka dyniowe

Składniki:
szklanka puree z dyni
200 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
80 g masła
100 g cukru
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu
łyżeczka aromatu pomarańczowego
łyżeczka aromatu mogdałowego

Masło ucieramy z cukrem. Po uzyskaniu puszystej masy dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz puree z dyni. Miksujemy dalej.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układamy łyżką kuleczki lekko je spłaszczając. Robimy większe odstępy, bo ciasteczka bardzo rosną.
Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 minut.

SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. Ciasteczka dyniowe są pyszne! Też miałam okazję robić, ale dodałam rodzynki i ogólnie się troszkę różniły, ale Twój przepis jest super :)
    Zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję za zaproszenie...
    odwiedziny zaliczone, blog dodany do obserwowanych :)

    OdpowiedzUsuń