Składniki:
szklanka puree z
dyni
200 g mąki
1 łyżeczka proszku do
pieczenia
szczypta soli
80 g masła
100 g cukru
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu
łyżeczka aromatu pomarańczowego
łyżeczka aromatu mogdałowego
Masło ucieramy z cukrem. Po uzyskaniu puszystej masy dodajemy przesianą mąkę,
proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz puree z dyni. Miksujemy dalej.
Na
blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układamy łyżką kuleczki lekko je spłaszczając. Robimy większe odstępy, bo ciasteczka bardzo rosną.
Pieczemy w
rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 minut.
SMACZNEGO!
Ciasteczka dyniowe są pyszne! Też miałam okazję robić, ale dodałam rodzynki i ogólnie się troszkę różniły, ale Twój przepis jest super :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie.
dziękuję za zaproszenie...
OdpowiedzUsuńodwiedziny zaliczone, blog dodany do obserwowanych :)