... i kolejny przepis z serii "facet w domu"...
Składniki:
ciasto francuskie
szpinak (jeśli mrożony to około 8-9 brykietów)
pierś z kurczaka
pomidory w puszce (krojone, bez skórki)
ser żółty
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
czosnek
Kurczaka kroimy, przyprawiamy, wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Smażymy.Szpinak, czosnek, przyprawy i pomidory dusimy na patelni. Następnie ciasto francuskie kroimy na pół, a każdy dłuższy brzeg nacinamy.
Układamy na środku kawałki kurczaka, farsz szpinakowy i zaplatamy ciasto. Smarujemy jajkiem, posypujemy serem (ser można równie dobrze dodać do środka) i zapiekamy w 180 st ok. 20min.
U nas podane z sałatką francuską Nigelli Lawson.
SMACZNEGO!
Ale masz fajnego faceta! :-D
OdpowiedzUsuń