sobota, 14 lipca 2012

Fasolka szparagowa na ostro

Składniki:
1kg fasolki
2 łyżki masła
4 ząbki czosnku
cebula
100g koncentratu pomidorowego rozcieńczonego 50ml wody i wymieszanego z 1 łyżką ostrej papryki.

Fasolkę gotujemy w osolonej i osłodzonej wodzie (u mnie zawsze na 1 kg fasolki przypadają 4 l wody, 1 łyżka cukru i 1 łyżka soli). Odcedzamy. Gdy strączki są dość grube ja przecinam je na pół.
W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną cebulę i poszatkowany czosnek.
Podsmażamy a gdy cebula będzie szklista dodajemy fasolkę i koncentrat.
Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy dodając sól i pieprz do smaku.
Chwilkę podsmażamy.

SMACZNEGO!
przepis bierze udział w akcji

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz