poniedziałek, 19 listopada 2012

Tagliatelle z brokułami

Składniki:
brokuł
makaron tagliatelle (ja dałam szpinakowy)
2 łyżki masła
1 łyżka mąki

125ml wody z brokuła
250ml słodkiej śmietanki 30%
szczypta cukru, sól


Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki. Wrzucamy do gotującej się, osolonej wody i gotujemy na małym ogniu około 10min. Odcedzamy ale nie wylewamy wody.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy.
Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę i lekko przysmażamy. Dodajemy wodę i śmietanę. Mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotujemy na małym ogniu około 5 min, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i cukrem.
Brokuł i makaron dodajemy do sosu i mieszamy.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz