Składniki:
0,5 kg schabu b/k
papryka marynowana
2 jajka
mąka pszenna
bułka tarta
papryka ostra
sól, pieprz, Vegeta
Mięso myjemy i kroimy w dość grube plastry. Rozbijamy mięso tłuczkiem
bardzo cienko. Oprószamy solą i pieprzem.
Na każdy kawałek mięsa kładziemy plasterek marynowanej papryki. Oczywiście u mnie papryka z czosnkiem – nie mogłoby go zabraknąć :D – ale możecie użyć zwykłej marynowanej.
Można przepis trochę urozmaicić i oprócz papryki do kotletów włożyć np. plasterek sera żółtego czy gotowanej szynki. Wariacji może być wiele…
Na każdy kawałek mięsa kładziemy plasterek marynowanej papryki. Oczywiście u mnie papryka z czosnkiem – nie mogłoby go zabraknąć :D – ale możecie użyć zwykłej marynowanej.
Można przepis trochę urozmaicić i oprócz papryki do kotletów włożyć np. plasterek sera żółtego czy gotowanej szynki. Wariacji może być wiele…
Składamy na pół a brzegi obijamy tłuczkiem by się skleiły.
Tak utworzone „pierożki” obtaczamy w mące, zanurzamy w roztrzepanym z pieprzem i Vegetą jajku i ponownie obtaczamy ale tym razem w bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz