![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXXP7OONn7HmGKT2PYuMeyLA67GBDvzIzAzIRB4M9Ig1gwxBs05QQ0fl73VU1NOi-DyEn5zCD8Nphh9CIAwSeJTLKNY4Iu_9uVGSXMf714qf_oirJFBkiJ-Ls5_RpB9Me06NPM9UnsMTdR/s1130/20211125_141910_1.jpg)
piątek, 29 marca 2024
środa, 27 marca 2024
Pieczona biała kiełbasa
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i podanej z chrzanem kiełbasy, bardzo lubimy jej pieczoną wersję. Serdecznie Wam polecam przygotowanie jej w ten sposób. Aromatyczna i lekko słodka znika ze stołu do ostatniego kawałeczka.
sobota, 23 marca 2024
Zakwas na żurek
Nigdy nie przepadałam za żurkiem. Zawsze wolałam łagodniejszą w smaku zalewajkę. Nawet jak już zaczęłam robić żurek w swoim domu, to nadal coś mi w nim nie grało. Do czasu jak zaczęłam go przygotowywać na własnym zakwasie. Zalewajka na tym zakwasie też wychodzi super (choć nadal najlepszą pod słońcem robi moja mama 💕).
Polecam ten przepis.
piątek, 22 marca 2024
Tradycyjna biała kiełbasa
Domowa kiełbasa? Oooooo taaaaaak... trochę przy tym roboty, ale tak bardzo warto!
Idealna do parzenia jak i wędzenia. Z tego przepisu i proporcji wychodzi naprawdę soczysta i idealnie doprawiona biała kiełbasa.
Idealna do parzenia jak i wędzenia. Z tego przepisu i proporcji wychodzi naprawdę soczysta i idealnie doprawiona biała kiełbasa.
Subskrybuj:
Posty (Atom)