![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXXP7OONn7HmGKT2PYuMeyLA67GBDvzIzAzIRB4M9Ig1gwxBs05QQ0fl73VU1NOi-DyEn5zCD8Nphh9CIAwSeJTLKNY4Iu_9uVGSXMf714qf_oirJFBkiJ-Ls5_RpB9Me06NPM9UnsMTdR/s1130/20211125_141910_1.jpg)
czwartek, 27 czerwca 2013
poniedziałek, 24 czerwca 2013
niedziela, 9 czerwca 2013
Kurczak z boczkowym "podskórnym" aromatem
... przepis podpatrzony u Jamie'go Olivera, zastąpiłam szynkę parmeńską wędzonym boczkiem i postanowiłam nie obgotowywać wcześniej ziemniaków, powodując tym samym iż zrobienie obiadu ograniczyło się do brudnej jedynie blachy z piekarnika (nie licząc talerzy, choć jedzenie wychodzi tak smaczne że można jeść palcami prosto z blachy :) ) no i oczywiście najważniejsze jest to, że masa z masła umieszczona pod skórą przez cały okres pieczenia nawilża mięso i zdejmuje z nas konieczność polewania mięsa by nie wyschło i daje możliwość wykorzystania tego czasu na coś innego...
Subskrybuj:
Posty (Atom)