czwartek, 21 kwietnia 2011

Farsze do jajek


Jaja gotujemy na twardo. Przekrawamy na pół i wydłubujemy żółtko. Wybieramy jaki farsz chcemy - ja zawsze robię kilka jajek różowych, kilka zielonych i kilka żółtych. Pięknie się prezentują na talerzu.

FARSZ RÓŻOWY:

100g twarożku kremowego mieszamy z łyżeczką chrzanu, 2 łyżeczkami żurawiny ze słoika i mielona papryką.
Wkładamy do szprycy i napełniamy farszem połówki jajek.


FARSZ BIAŁO-ZIELONY:

100 g bryndzy dobrze mieszamy z 3 łyżkami posiekanej natki pietruszki, 3 łyżkami szczypiorku i 2 łyżkami majonezu. Doprawiamy solą. Napełniamy farszem połówki jajek.

FARSZ ZÓŁTY:

Żółtka ucieramy z 2 łyzkami śmietany, łyżeczką musztardy i rozgniecionymi 2 ząbkami czosnku. Doprawiamy solą i napełniamy połówki jajek.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz