![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXXP7OONn7HmGKT2PYuMeyLA67GBDvzIzAzIRB4M9Ig1gwxBs05QQ0fl73VU1NOi-DyEn5zCD8Nphh9CIAwSeJTLKNY4Iu_9uVGSXMf714qf_oirJFBkiJ-Ls5_RpB9Me06NPM9UnsMTdR/s1130/20211125_141910_1.jpg)
sobota, 19 lutego 2011
Gotowana marchewka
Składniki:
0,5 kg marchwi
2 łyżeczki cukru
kostka rosołowa
mąka
Marchew obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Zalewamy taką ilością wody by jedynie lekko zakryła marchew i wrzucamy kostkę rosołową.
Gotujemy około 1,5 godziny od czasu do czasu mieszając (do miękkości marchewki) w połowie gotowania dodajemy cukier.
Na koniec odlewamy do miseczki trochę wywaru z garnka, mieszamy go z dwoma łyżkami mąki i zagęszamy marchew. Jeśli nadal jest zbyt płynna czynność powtarzamy.
Świetny i zdrowy dodatek do obiadu dla małych i dużych.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz