Ilość smaków towarzyszących temu daniu to petarda. Nawet osoby nie przepadające za smakiem ryby chętnie "czyszczą" talerze 😊
Naprawdę szybkie i bardzo aromatyczne danie.
Ilość smaków towarzyszących temu daniu to petarda. Nawet osoby nie przepadające za smakiem ryby chętnie "czyszczą" talerze 😊
Naprawdę szybkie i bardzo aromatyczne danie.
Ten sos robię zawsze w sezonie pomidorowym. Dzięki temu mam zamknięte w słoikach cudowne smaki, które osłodzą niejeden zimowy dzień.
Jest idealny jako dodatek do kurczaka czy ryżu.
Bardzo lubimy tak zwanego "chińczyka", ale miejsca w których można zjeść azjatyckie dania często pozostawiają wiele do życzenia. Z tego właśnie powodu zaczęłam robić je sama w domu. Może nie są to super błyskawiczne przepisy, ale warte uwagi 😊
Dziś przedstawię Wam kolejny przepis na sajgonki. Tym razem z trochę bardziej pracochłonnym farszem, ale dużo bardziej aromatycznym. Pieczenie w piekarniku powoduje, że sajgonki wychodzą delikatniejsze niż te, które smażymy w głębokim tłuszczu.
Serdecznie polecam poniższy przepis.
Sos błyskawiczny i idealny do sajgonek, nachosów czy kurczakowych kąsków.
To chyba najkrótszy wpis na tym blogu 😜
Dość często zwykłą bułkę tartą zamieniam na mielone migdały.
Szczególnie przy kotletach z drobiu sprawdza się idealnie. Nadaje lekko słodki smak a kawałki orzechów dodają chrupiący element.
Spróbujcie koniecznie.
To kolejna potrawa z receptury Jamie'go. Zaprezentował ją na swoim kanale, gotując wraz z innym cenionym kucharzem Gennaro Contaldo.
Poezja na talerzu!
Miały być jajka faszerowane ale wyszła pasta 😆 Chyba lepiej.
Super alternatywa do smarowania pieczywa czy tortilli. Robi się ją błyskawicznie.
Zapraszam po szczegóły.
Nie ukrywam, że lato to mój ulubiony okres w kuchni. Na rynku jest tyle pięknych, kolorowych i świeżych warzyw i owoców, że nie wiadomo co wybrać 😀
Jednym z moich częstych wyborów jest cukinia. Uwielbiam to warzywo za jego wszechstronność. Idealne do leczo, placków, nadziewania czy zrobienia pysznej pasty do kanapek.
Tym razem przedstawię Wam cukinię w wersji smażonej.
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Powinien być syty, urozmaicony i co najważniejsze pyszny 😀
Dobre śniadanie = dobry dzień!
Domowa granola... nie ma nic lepszego na śniadanie. Nie muszę się zastanawiać ile białego cukru ktoś umieścił w opakowaniu i czy na pewno nie ma w niej nic czego nie chciałabym podać rodzinie. Idealna mieszanka tego co najbardziej lubię. Pięknie pachnąca, słodka i chrupiąca, świetnie spełniająca swoją rolę w jogurcie, maślance, mleku, wodzie czy jako baza do cudownych śniadaniowych ciastek.
Zapraszam po szczegóły.
Delikatny halibut i ten sos, to cudowny duet. Całe danie przygotowuje się szybko a z talerza znika jeszcze szybciej 😊
Całość idealnie dopełniają te ziołowe frytki.
Serdecznie Wam polecam ten przepis.