Zam臋cz臋 Was tymi szparagami 馃槣馃挆馃尶
Kolejny makaronik...
Sk艂adniki na 2 dania:
✔200g makaronu (u mnie pe艂noziarniste Penne)
✔200g makaronu (u mnie pe艂noziarniste Penne)
✔艂y偶ka oleju lub mas艂a klarowanego
✔6 szt szparag贸w
✔4 plastry szynki
✔100 g ricotty
✔chochla wody z gotowania makaronu
✔s贸l, pieprz
Makaron wstawiamy do gotowania.
Szparagi myjemy i od艂amujemy zdrewnia艂e ko艅c贸wki. Kroimy na mniejsze kawa艂ki (najlepiej takie na raz do buzi).
Na patelni rozgrzewamy olej lub mas艂o klarowane. Podsma偶amy pokrojon膮 lub porwan膮 na mniejsze kawa艂ki szynk臋. Po 2-3 minutach dodajemy szparagi. Ca艂o艣膰 sma偶ymy oko艂o 10 minut. Po tym czasie wlewamy wod臋 z gotowania makaronu i wkruszamy ser. Mieszamy do po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w. Doprawiamy do smaku.
Dodajemy makaron, mieszamy i gotowe.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz