poniedziałek, 30 maja 2022

Makaron ze szparagami, szynką i ricottą

Zamęczę Was tymi szparagami 😜💗🌿
Kolejny makaronik...

sobota, 28 maja 2022

Makaron z boczkiem, szaragami i sosem serowym

Szparagi, szparagi, szparagi...
Wszędzie szparagi 💓🌿
Kocham szaragi więc póki jest na nie sezon, wjeżdżają na nasz stół niemalże codziennie 😍
Tym razem z drugim ulubionym składnikiem, czyli makaronem...

Sos barbecue

Sezon grillowy w pełni więc i ten sos Wam się przyda. Kiedyś podpatrzony u Kuby Kuronia, po lekkich modyfikacjach trafia na nasz stół dość często. POLECAM


sobota, 21 maja 2022

Tarta ze szpinakiem, gorgonzolą i gruszką

Kolejna odsłona tarty. Uwielbiam połączenie słodkiego smaku gruszki z ostrym smakiem sera pleśniowego. Zamknęłam je oba w pysznej tarcie. Zapraszam.


poniedziałek, 9 maja 2022

Szparagi pod beszamelem w towarzystwie pieczonego łososia

Szparagi w mojej kuchni bywają od niedawna. Jakoś nie miałam do nich wcześniej serca. Ich spore plusy odkryłam szukając mniej kalorycznych dań. Teraz w sezonie, który jest bardzo krótki, staram się wykorzystać ich cenne składniki odżywcze. Blanszowane lub zapiekane. Jak kto woli. Poniżej jedna z propozycji jaka gości na moim stole.