piątek, 31 października 2014
środa, 29 października 2014
Pierś z indyka pieczona w boczku
Bardzo cenię sobie w mojej kuchni mięso indycze, ponieważ jest chude, delikatne i kruche. Trzeba jednak uważać przy jego obróbce cieplnej, ponieważ wystarczy chwila za długo w piekarniku i mięso stanie się suche.
Mięsko idealne na ciepło jak i na zimno na kanapce...
poniedziałek, 27 października 2014
piątek, 10 października 2014
czwartek, 9 października 2014
Dyniowe muffiny ze słonecznikiem
Początek jesieni, a zatem początek jesinnych dolegliwości wieku dziecięcego czyli tzw przedłużający się katar, który wywołuje koniecznośc pozostawienia życia służbowego na rzecz małoletniego obsmarkańca.
W związku z tym, iż zostałam uziemiona z zapasem dyni postanowiłam w tym roku szybciej niż zwykle wystartować z daniami z tą wlaśnie pękatą ślicznotą w roli głównej.
Dziś od rana w moim domu unosi się cudowny korzenny zapach. A to za sprawą muffin, na które w zeszłym roku zabrakło puree, a tego zamrożonego było mi szkoda ruszać :)
A właśnie, koniecznie zróbcie w tym roku puree. U mnie zarówno to zamrożone jak i to w słoikach zeszło w calości przez okres zimowy, wykorzystane głównie do rozgrzewającej i ostrej zupy.