... to jedno z tych dań, które każde z nas jadło w starym babcinym
wykonaniu... które pomimo swej tłustości - bo przecież kiedyś im tłuściej tym
lepiej - powodowało zadowolenie biesiadników... które chyba już zawsze będzie
porównywane do tamtego smaku z dzieciństwa... nie wiem czy udało mi się dorównać
babcinym umiejętnościom, ale mąż poprosił o dokładkę ;) to chyba dobry
zwiastun... a więc podjęłam wyzwanie i są... bossskie...
niedziela, 29 stycznia 2012
niedziela, 22 stycznia 2012
niedziela, 15 stycznia 2012
Paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
...po
zrobieniu Ravioli ze szpinakiem pozostało mi trochę farszu a więc by się
nie zmarnował powstały te oto pyszności...
niedziela, 8 stycznia 2012
sobota, 7 stycznia 2012
piątek, 6 stycznia 2012
Pieczona ryba w sosie koperkowym
Składniki:
2-3
filety rybne
200 ml śmietany 18 %
4 łyżki posiekanego koperku
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
2 łyżki białego wina
pół łyżeczki kurkumy
pieprz
sól
200 ml śmietany 18 %
4 łyżki posiekanego koperku
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
2 łyżki białego wina
pół łyżeczki kurkumy
pieprz
sól